Je bent ondernemer, manager, leidinggevende of teamleider of je hebt ambities naar een dergelijke functie.

Je bent al een aantal jaar manager of leidinggevende, je bent ambitieus en je werkt hard. Je hebt ook hard gewerkt om deze functie of om je eigen onderneming te krijgen en te behouden. Je houdt ervan om te presteren, met je team en individueel. Je vraagt veel van je zelf, legt jouw eigen lat hoog en bent altijd bezig jezelf te ontwikkelen. Je hebt niet alleen hoge verwachtingen van je zelf maar ook van je team.

Meestal loopt het best aardig…maar je weet ook dat er meer in zit. In jou en in je team.

Het kan lastig zijn om in je eentje erachter te komen waar het hem nu echt in zit. Om te bepalen wat je nu echt nodig hebt om die volgende stap te zetten of om met een kleine aanpassing een doorbraak te creëren zodat jij en/of je team weer in beweging komen. Helderheid krijgen in je morele competenties (gebaseerd op jouw waarden) helpen je enorm om de juiste richting te bepalen. Om echt leiding te nemen en te geven in lijn met je waarden.

Dat is precies wat je tijdens deze VIP-dag gaat ontdekken. Tevens laat ik je zien hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk, naar je team toe.

Met de juiste voorbereiding en de juiste vragen kun je snel tot de kern komen waardoor helderheid en vertrouwen ontstaat.

Waaruit bestaat de VIP-dag?

 • We starten met een verkennende intake om jouw persoonlijke vraagstuk helder te krijgen. Deze persoonlijke intake wordt de basis van de VIP-dag welke op maat wordt samengesteld voor jou.
 • Ook bespreken we eventuele obstakels die het behalen van je doel moeilijk kunnen maken. Deze obstakels pakken we aan tijdens de coachdag.
 • Persoonlijke analyse van jouw morele competenties. Deze test maak je online en krijg je in een mooie rapportage mee.
 • Je leert hoe jij je visie op leiderschap helder formuleert en hoe je er uiting aan geeft
 • Mijn volledige aandacht en expertise voor van 9:30 uur tot 16:30 inclusie lunch en koffie, thee, water en wat lekkers tussendoor.

Lange tijd liep ik met vragen rond over mijn toekomstperspectief. Ik had niet duidelijk wat ik nu echt wilde. Daarnaast vond ik het lastig om mijn tijd goed effectief te besteden, om mijn tijd te managen. Daardoor voelde ik ook nog eens tijdsdruk.

Toen ik met Sandra in contact kwam voelde dat meteen goed. ‘Zakelijk warm’ kwam als eerste bij me op. Sandra biedt veiligheid en vertrouwen (alles kan gezegd worden) en weet tegelijkertijd kritische vragen te stellen en te confronteren daar waar nodig. Hier schakelt ze heel natuurlijk tussen, waardoor de gesprekken prikkelend en verdiepend zijn. Sandra heeft me geholpen om mijn wens vorm te geven (visueel en in gesprek) en daarna hebben we het stapje voor stapje verder geconcretiseerd. Mooi was ook dat ze mij in de lead liet en me toch ook het gevoel gaf dat ze er voor mij is. Dat vertrouwen heeft me geholpen bij het doen (echt er voor gaan!).

Ik zou Sandra zeker aanbevelen! Ze is ‘the best of both worlds’: een luisterend oor & aandachtig en concreet & prikkelend!

Patricia Hoekstra, loopbaanadviseur

1 op 1 traject

vitale manager

Weer op 1 lijn

Gevoel en ratio weer op 1 lijn. Hart en hoofd meer in verbinding, ze laten samen werken ipv tegen elkaar te werken. Dat klinkt misschien vaag of zweverig, maar het betekent niks meer dan dat jij weer meer de controle gaat ervaren. Als het ware uit die ‘rat-race’ stappen en even kijken waar het nu echt om gaat, wat jij belangrijk vindt en hoe jij je leven invulling wilt geven. Je wilt niet alleen maar rennen, maar ook de rust en ruimte hebben om jezelf te ontwikkelen, om er achter te komen wat die droom ook al weer was. Je weet dat nog harder werken je niet dichterbij gaat brengen. Je weet dat je grenzen moet stellen. Moet leren ‘nee’ zeggen, omdat altijd maar ‘ja’ gewoonweg niet gaat. Je bent er klaar voor.

 • Duurzaam veranderen – in werk en privé kan niet door een quick-fix of snelle oplossing, geef je zelf de tijd.

 • We gaan voor verdieping en talentontwikkeling– weten wat je wilt, waar je goed in bent en het beste tot je recht komt vraagt reflectie, kritische vragen en actie.

 • Je gaat voor persoonlijk vitaal leiderschap – en daar wil je voor werken, door opdrachten en oefeningen te maken en door eerlijke, waardevolle gesprekken

Wat levert werken met mij op?

Persoonlijk vitaal leiderschap vraagt kennis en inzicht in eigen handelen. In verbinding staan met je zelf en met anderen. Je komt obstakels tegen die je gaat overwinnen.

 • Inzicht in je eigen talenten – weten wat je sterke eigenschappen zijn helpt je de juiste keuzes te maken en je doelen te behalen in je carrière en in je privéleven

 • Je ontwikkelt nieuwe gewenste gedragspatronen – die je verder helpen in het behalen van je doelen en ambities

 • Je ontdekt wat jouw visie is – op leiderschap, op werken en op het leven. Er achter komen wat het leven nu echt de moeite van het leven waard maakt, geeft richting

 • Je leert hoe je kunt aanpassen – aan de veranderingen in je organisatie zodat je flexibel inzetbaar blijft

 • Je weet beter je focus te houden – doordat je weet wat je wilt, en waarvoor je het wilt. Voor zowel grotere als kleinere projecten in je werk als in je privé situatie

 • Je creëert een duidelijke work-life balance – en voor stressvolle periodes draai jij je hand niet meer om. Jij leidt stress in plaats van de stress jou

 • Je vergroot je effectiviteit – door dat je beter prioriteiten weet te stellen en je grenzen weet af te bakenen

 • Je leert wat vitaal leiderschap voor jou en je team betekent – en hoe je iedereen kunt laten floreren in dat waar hij of zij goed in is

Je gaat de leiding nemen over jouw leven, jouw vitaliteit, zodat jij de vrijheid ervaart om je te ontwikkelen en om te groeien. Om echt te léven in plaats van te overleven.

Ja ik wil een vitale leider zijn

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer jij interesse hebt in dit 1 op 1 traject stuur ik je eerst een vragenlijst. Ook plannen we een intakegesprek in om te kijken of dit traject geschikt is. Als ik denk dat je ergens anders beter af bent, dan hoor je dat eerlijk van mij. Dit vraagt namelijk een investering van jou en mij en we hebben er beide niks aan als je er niet alles uit haalt.

Na de intake besluit je of je wilt starten. Het traject van 3 maanden bevat de volgende onderdelen:

 • Intake – om een helder beeld te krijgen waar je aan wilt werken en welke doelstellingen je wilt formuleren

 • Elke 2 weken een coachgesprek – in totaal hebben we 6 keer een online afspraak waarbij we én aan je persoonlijke vitaliteit werken én aan je vitaal leiderschapsvaardigheden werken

 • Je krijgt passende opdrachten en oefeningen – die ontvang je per mail in je persoonlijke werkboek dat hiermee telkens groter wordt. Deze opdrachten stuur je naar mij terug zodat we het kunnen bespreken

 • Wekelijks mailcontact – waar we de voortgang bespreken en eventueel kunnen bijsturen als nodig en waar je feedback krijgt over de huiswerkopdrachten

 • Afsluitende lunch – op een mooie locatie waarbij we toosten op het vitale leven

De investering voor dit persoonlijke op maat gemaakte 3 maanden traject is 1197,- euro. Je mag ook 3 termijnen van 425,- euro betalen. Daarnaast vraagt het een tijdsinvestering en haal je er het meest uit door echt commited te zijn. Maak de opdrachten, denk, reflecteer en stel je zelf ook kritische vragen. Van mij krijg je precies hetzelfde. Ik weet wat dit kan doen met mensen en ik help jou dat ook te bereiken. Het is geen traject dat je er even tussendoor erbij doet; dit is intensief en exclusief en het gaat wat teweeg brengen. Na dit traject weet je wat het inhoudt om een Vitale Leider te zijn , hoe jij jouw vitaliteit bewaakt en hoe jij een verschil maakt in het leven van anderen door jouw vitaal leiderschap.

Ja ik wil een vitale leider zijn

Lees hier wat anderen over mij zeggen

Inmiddels heb ik al vele mensen mogen helpen met hun eigen weg naar persoonlijk vitaal leiderschap. Iedere keer weer ben ik geraakt door hun vertrouwen in mij en ik vind het fantastisch om samen met hen die persoonlijke reis te maken. 

Ik heb mij aangemeld voor coaching, omdat de combinatie van (fulltime) werk, studie en privé in disbalans raakte. Ik had het gevoel dat ik hierdoor geleefd werd en had niet het gevoel hier zelf (zonder hulp van buitenaf) nog verandering in aan te brengen. Hierdoor leefde ik in constante haast en stress, waarbij ik helemaal vergat om van momenten te genieten. Of zelfs het gevoel had dat het mij niet meer lukte om van momenten te genieten.

Mijn ervaringen met Sandra als coach zijn zeer positief. Ze heeft een mooie balans van luisteren en spreken, waardoor ze stimuleert om zelf met oplossingen te komen. Daarbij geeft ze (waar nodig) richting door adviezen, doorvragen en opdrachten. Dit alles binnen een ongedwongen sfeer, waarbinnen het voor mij makkelijk was om open te zijn. In het proces zat een goede opbouw, waarbij wij per sessie op een bepaalde ‘problematiek’ ingingen. Hierdoor werden de thema’s behapbaar en werd vooruitgang zichtbaar.

Wij zijn samen opzoek gegaan naar wie ik ben en wat ik belangrijk vind: wat zijn mijn drijfveren en hoe kan ik mijn leven (en keuzes) hierop aansluiten. Hierdoor ben ik bewuster keuzes gaan maken en met gevolg: mijn opleiding heb ik gehaald, per 1 maart ga ik naar een baan die mij vooral erg leuk lijkt en ben ik in mijn vrije tijd een ‘’maatje’. Door onze zoektocht heb ik bewust keuzes gemaakt en een goede balans gevonden!

Ik beveel Sandra zeker aan! Ze is een prettig en kundig coach: ze voelt goed aan wat iemand nodig heeft (of in ieder geval: wat ik nodig had). Ze creëert een open cultuur, waardoor het makkelijk praat, zonder dat er ongemakkelijke momenten zijn.

Rene, business analist

Sandra was bij aanvang van onze gesprekken steeds goed voorbereid en kon zich inleven in de situatie. Door een concrete vraagstelling en een voorspiegeling van opties zorgde ze voor  heldere keuzemogelijkheden. Het stapsgewijs doornemen van de mogelijkheden werkt verhelderend en heeft geholpen bij het maken van afgewogen keuzes.

Joost van Eupen, Bos en van Eupen Media

Sandra heeft me echt tot nadenken gezet over bepaalde overtuigingen die ik zelf had. Daar had ik nog nooit bij stil gestaan en gaf een andere kijk op mijn eigen handelen.

L. v. B., ondernemer

Ik heb Sandra als een prettige coach ervaren. Naast dat ze goed kan luisteren, heeft ze mij tools aangereikt die werken! Tools die haalbaar zijn om in je leven toe te passen en waar je op langere termijn iets aan hebt. Mede door haar heb ik leren ontspannen, mijn grenzen leren herkennen en weten te respecteren.

Nidhi, high end recruiter
Ja dit wil ik ook!

Liever een 1 op 1 VIP dag?

Dat kan ook! Wanneer jij wel graag de voordelen van 1 op 1 werken met mij wilt, en je hebt één of twee specifieke onderwerpen waaraan je zou willen werken, dan is een De Vitale Manager VIP dag heel geschikt. Onderwerpen waaraan we kunnen werken zijn bijvoorbeeld

 • hoe je je stress beter kunt managen
 • hoe je meer focus kunt krijgen
 • hoe maak ik betere keuzes voor mij, rekening houdend met mijn authenticiteit
 • hoe je beter je energie kunt managen zodat er ‘s avonds ook nog wat over is
 • wat zijn jouw sterke eigenschappen en hoe kun je die voor verschillende zaken inzetten
 • hoe communiceer je beter met je teamleden
 • hoe houd je er een vitale leefstijl op na als je een drukke baan hebt en altijd onderweg bent
 • enz

Let wel: het is een of of kwestie. Alle bovenstaande thema’s in een dag stoppen is niet haalbaar. Wanneer we ons telefonische gesprek hebben zal ik ook eerlijk aangeven of ik denk dat het een realistisch doel is of dat je beter voor een langer traject kunt gaan omdat er meer speelt.

Wanneer jij kiest voor een VIP dag werken we die dag samen aan je doel. Dat betekent dat we in een korte tijd vrij snel de diepte in gaan en tot de kern komen. Oefeningen en opdrachten doen we direct dat moment zodat ik je goed kan begeleiden. Ik sta bekend om het stellen van ‘goede’ vragen die je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen denken en handelen en ik help je jouw antwoorden te vinden. Het is een ontdekkingstocht van je zelf die ook na deze dag nog doorwerkt. Daarom is er ook een nabelmoment inbegrepen, na ongeveer een maand. In dat telefonische contact bespreken we losse eindjes en je voortgang.

De investering voor een VIP dag op maat is 750,- en dat is inclusief alle materiaal die je ontvangt, inclusief lunch en inclusief het nabelmoment. De VIP dag start om 9:30 uur op een mooie locatie en we sluiten af om 16:30 uur. Van te voren maak ik je persoonlijke werkboek die ik voor je mee neem op de dag zelf. Op basis van jouw intakegesprek met mij heb ik oefeningen en opdrachten samengesteld, toe gespitst op jouw specifieke wens.

Ja ik wil een intake

Ervaar vitaliteit in je werk en leven

Bel me of mail me