Keertje kennismaken en kijken of ik je kan helpen?

Trots op de stappen die ik heb gezet!

In mijn nieuwe functie ervaarde ik pieken en dalen in mijn stressniveau. Ik bleef ook op momenten dat ik in rust was (weekenden, avonduren en korte vakantie) ook continu met mijn gedachten bij het werk. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Op momenten dat ik thuis was met vriendin, vrienden of familie wilde ik er met volle aandacht zijn, dat lukte niet altijd.

Ik maakte lange werkdagen (10-12 uur), stond vermoeid op, had het gevoel gehaaster over te komen en dingen te vergeten. Sporten kwam ik niet meer aan toe en mijn allergieën begonnen weer op te spelen.

Kortom; ik had het gevoel de controle over mezelf en mijn tijdsbesteding kwijt te raken. Ik werd geleefd. 

Ik heb jou als een zeer prettige coach ervaren. Op de eerste plaats een zeer fijne manier van communiceren. Gesprekken liepen gemakkelijk, ik voelde alle ruimte/vrijheid/vertrouwelijkheid om alles te bespreken. Mijn coach was onderzoekend en verbredend, want ook in de privé sfeer lagen obstakels/overtuigingen die de probleemsituatie niet positief bevorderden. Met name het gevoel van vertrouwelijkheid en/of veiligheid die de coach mij gaf in het coachtraject heeft het denk ik voor mij persoonlijk succesvol gemaakt. 

Je hebt me op meerdere manieren geholpen. Soms was het het voorhouden van een spiegel, zelfinzicht gegeven in de manier waarop ik mijn werk-privé balans inricht. Andere manieren waren praktische en simpele oefeningen om tot het zelfinzicht te komen, handvatten waarmee ik grip kon krijgen op mijn tijdsbesteding en het maken van bewuste keuzes. Als laatste en ik denk zowel voor het leidinggeven aan mezelf als aan anderen heb je me meegenomen in de ABC-methodiek. We hebben daar regelmatig over gesproken, casuïstiek erbij gehaald vanuit mijn praktijksituatie waardoor ik ook gelijk aan de slag kon gaan met deze ‘nieuwe bril’ van leidinggeven (zowel aan mezelf als aan anderen). Als ik nu terugkijk op wat ik momenteel anders doe in het leidinggeven dan ruim een jaar geleden dan ben ik trots op de stap die ik heb kunnen zetten!

Ja, ik zou je zeker aanbevelen bij anderen. De veilige en vertrouwelijke omgeving die je creëerde, het op meerdere niveaus spiegelen en zorgen voor zelfinzicht en een hele bak aan praktische tips en handvatten hebben mij in het leidinggeven aan mezelf en anderen een stuk verder geholpen. Dat zou ik anderen ook gunnen!

Bart van Zaalen, hoofd Bedrijfsbureau

Bewuste keuzes maken voor meer balans

Ik heb mij aangemeld voor coaching, omdat de combinatie van (fulltime) werk, studie en privé in disbalans raakte. Ik had het gevoel dat ik hierdoor geleefd werd en had niet het gevoel hier zelf (zonder hulp van buitenaf) nog verandering in aan te brengen. Hierdoor leefde ik in constante haast en stress, waarbij ik helemaal vergat om van momenten te genieten. Of zelfs het gevoel had dat het mij niet meer lukte om van momenten te genieten.

Mijn ervaringen met jou als coach zijn zeer positief. Je hebt een mooie balans van luisteren en spreken, waardoor je stimuleert om zelf met oplossingen te komen. Daarbij geef je (waar nodig) richting door adviezen, doorvragen en opdrachten. Dit alles binnen een ongedwongen sfeer, waarbinnen het voor mij makkelijk was om open te zijn. In het proces zat een goede opbouw, waarbij wij per sessie op een bepaalde ‘problematiek’ ingingen. Hierdoor werden de thema’s behapbaar en werd vooruitgang zichtbaar.

Wij zijn samen opzoek gegaan naar wie ik ben en wat ik belangrijk vind: wat zijn mijn drijfveren en hoe kan ik mijn leven (en keuzes) hierop aansluiten. Hierdoor ben ik bewuster keuzes gaan maken en met gevolg: mijn opleiding heb ik gehaald, per 1 maart ga ik naar een baan die mij vooral erg leuk lijkt en ben ik in mijn vrije tijd een ‘’maatje’. Door onze zoektocht heb ik bewust keuzes gemaakt en een goede balans gevonden!

Ik beveel je zeker aan! Je bent een prettig en kundig coach: je voelt goed aan wat iemand nodig heeft (of in ieder geval: wat ik nodig had). Je creëert een open cultuur, waardoor het makkelijk praat, zonder dat er ongemakkelijke momenten zijn.

Rene, Business Analist

Loskomen van belemmerende overtuigingen was nodig

Sandra heeft me echt tot nadenken gezet over bepaalde overtuigingen die ik zelf had. Daar had ik nog nooit bij stil gestaan en gaf een andere kijk op mijn eigen handelen.

Het enthousiasme van Sandra, ze houdt overzicht ook als mijn gedachten (en emoties) alle kanten opvlogen a.g.v. de vele vragen die zij stelde. Ze stelde goeie vragen! De meesten hebben we “samen”  kunnen beantwoorden, waar ik heel blij mee ben.

Leonie, zelfstandig ondernemer

Vol vertrouwen en op eigen kracht verder in mijn nieuwe ingeslagen weg

Mijn probleem was dat ik geen plezier meer had in mijn werk, me niet gesteund voelde door mijn manager. Ik had ook in mijn huidige functie geen perspectief meer en wist dat ik wel iets anders wilde dan het gebied waarin ik werkzaam was. Ik zat op de verkeerde weg en dat maakte dat de energie uit me wegvloeide. Ik wist wel ik niet meer op die plek verder wilde, maar wist niet wat ik wel wilde.

Grootste winst van ons traject was dat het heeft geleid tot dat ik werkelijk besloot om een andere weg in te slaan in mijn werkzame leven. Jouw coaching was de laatste zet die ik nodig had om werkelijk met een nieuwe opleiding te starten die beter past bij mij en waar ik energie van krijg. Door ons traject heb ik een grote stap gemaakt. Door de gesprekken met jou kwam ik geleidelijk  aan meer in de stand om bezig te zijn met wat ik wel wilde in plaats van te blijven hangen in dat ik mijn huidige werk en omstandigheden niet meer wilde. Door het omdraaien naar wat ik wel wilde heb je me vooruit laten kijken en later ervaren dat ik daar energie van kreeg. Door jouw vragen werd voor mij concreter te wat ik wilde en ontstond bij mij de overtuiging dat dit wel de richting was die ik op wilde.

Ik zou jou aanbevelen omdat je rust uitstraalt en dat overbrengt, wat de basis is voor een vruchtbare gesprekken. Ik voelde me echt gehoord en onbevooroordeeld benaderd. Gesprekken met jou lopen op hele natuurlijke en rustige manier.

Je hebt gezorgd dat me duidelijkheid werd wat ik echt nodig had en wilde. Mijn wensen en behoeften werden op die manier veel concreter. Je hebt me gebracht tot een punt waarop ik zelf op eigen kracht en vol vertrouwen verder kon. Ons traject heeft geleid tot mijn besluit om een opleiding te volgen die past bij mijn toekomstige werkwens en waarmee ik verder aan de slag kan in dit nieuwe vakgebied.

Buiten dit alles heb je ook hele goede inhoudelijks suggesties die ik zou kunnen gebruiken om in mijn werk toe te passen.

Chantal, zelfstandig ondernemer

Concrete vraagstelling helpt

Sandra was bij aanvang van onze gesprekken steeds goed voorbereid en kon zich inleven in de situatie. Door een concrete vraagstelling en een voorspiegeling van opties zorgde ze voor  heldere keuzemogelijkheden. Het stapsgewijs doornemen van de mogelijkheden werkt verhelderend en heeft geholpen bij het maken van afgewogen keuzes.

Joost van Eupen, Graphic Designer

Haalbare tools die echt werken

Ik heb Sandra als een prettige coach ervaren. Naast dat ze goed kan luisteren, heeft ze mij tools aangereikt die werken! Tools die haalbaar zijn om in je leven toe te passen en waar je op langere termijn iets aan hebt. Mede door haar heb ik leren ontspannen, mijn grenzen leren herkennen en weten te respecteren en op een natuurlijke en gezonde manier fitter te worden en vooral me fitter te voelen.

Nidhi, High End Recruiter

Ontdekt welke elementen mij maken tot wie ik ben

Een arbeidsrechtelijk geschil met mijn werkgever leidde tot een verhoogd niveau van stressbeleving. Ik was me daar niet echt bewust van. Een gezondheidscheck wees me erop waarna ik in contact met jou kwam. Het bleek dat de stress wel degelijk een negatief effect had op mijn werk en leven. Snel geïrriteerd, minder genuanceerd in het vellen van een oordeel et cetera.

Ik heb je als persoonlijk en betrouwbaar ervaren als ik aan de manier van omgang terugkijk. En professioneel als ik naar vakinhoudelijke kwaliteiten kijk. Je hebt op een heel flexibele manier ingespeeld op mijn behoeften en hebt niet een plan gemaakt en dat uitgevoerd in de zin van volgen wat je vooraf bedenkt. Je hebt sturing gegeven aan het proces waarbij je altijd mijn belangen op de eerste plaats hebt gezet. En verder vond ik ons contact gewoonweg prettig.

Ik heb samen met jou kunnen zorgen dat de negatieve emotie is afgenomen en het stressniveau is gedaald. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het daadwerkelijk vertrekken bij mijn huidige werkgever en vooral het vinden van een nieuwe baan daar ook een bijdrage aan hebben geleverd. Maar met onze gesprekken en de oefeningen heb je mij geholpen een hoger bewustzijn te krijgen en een beter inzicht te krijgen in mijzelf. Wat zijn de basis-onderdelen die mij maken wie ik ben. En je hebt me laten nadenken of ik die voldoende kwijt kan in mijn huidige leven en in een toekomstige baan.

Ik zou je absoluut aanbevelen bij mensen die behoefte hebben aan persoonlijke coaching. Redenen heb ik eigenlijk al beschreven. Persoonlijk, betrouwbaar, professioneel, flexibel, clientgericht, vriendelijk en een fijn mens! Dankjewel!

Remco, Proces Architect

Zij blij ik blij

Vitaal Leiderschap gaat niet alleen over de ander, maar juist ook over jezelf. Al mijn klanten hebben hele mooie stappen gezet en echt leiderschap gepakt over hun leven. Dat kun jij ook! Begin vast met het lezen van mijn e-book. Mocht je daarna vragen hebben, stel ze gerust!