Leven en werken vanuit je morele kompas leidt naar meer persoonlijk geluk en een waardevol leven

Als de dag van gisteren…

kan ik het gevoel me nog goed herinneren. Het verschil tussen een leidinggevende met een visie, die handelde vanuit waarden zoals moed, rechtvaardigheid en empatisch was. En leidinggevenden die daar heel ver vanaf stonden.

Het verschil in resultaat en prestatie was ook enorm en ik heb er mijn missie van gemaakt om leiders te helpen meer te leven en werken vanuit hun waarden. Omdat het werkt voor henzelf én voor de medewerkers.

Al vanaf mijn eerste levensminuten kijk ik met een open blik de wereld in. Van nature nieuwsgierig. Met oog voor de ander. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ik al vroeg weet dat ik ‘iets met mensen helpen’ wil gaan doen. Leeftijdsgenoten wisten mij toen al te vinden voor een luisterend oor, iets dat ik heb geprofessionaliseerd door verschillende opleidingen. Door mijn latere ervaringen op HR gebied zag ik hoeveel impact een leider heeft. Maken of breken zag ik vaak gebeuren. Het is mijn missie om jou als leider te helpen om meer uit jezelf te halen zodat je ook meer uit je bedrijf of je team kunt halen.

Dat lukt alleen als jij ook senang bent met wie je bent en waar je voor staat. Dat ontdekken is misschien wel een levenslange reis waarbij elke stap er eentje dichterbij is. Iedereen bewandelt daarin zijn eigen pad, ook ik. Inmiddels heb ik al vele stappen gezet, maar ik weet ook dat je nooit klaar bent met groeien en leren. Ik vind het zo’n mooi proces! Ik vind het oprecht bijzonder en een eer om met mijn klanten een stukje mee te mogen reizen.

Andere wetenswaardigheden

Ik start de dag graag met koffie, heb een mannenhuishouding en daarom zijn de twee honden vrouwtjes. Voor het tegenwicht. Ik heb brede interesses, houd van verschillende muziekstijlen en ik denk dat de rode draad emoties is. Het gaat van Mozart en Beethoven tot aan Metallica en Happy House (love de jaren ’90). Ik mag graag dansen en heb me ook weleens laten verleiden door een creatieve vriendin tot een verkleedpartij voor een feestje. Meerdere keren zelfs…

Wat anderen over mij zeggen

“Ik heb je als persoonlijk en betrouwbaar ervaren als ik aan de manier van omgang terugkijk. En professioneel als ik naar vakinhoudelijke kwaliteiten kijk. Je hebt op een heel flexibele manier ingespeeld op mijn behoeften en hebt niet een plan gemaakt en dat uitgevoerd in de zin van volgen wat je vooraf bedenkt. Je hebt sturing gegeven aan het proces waarbij je altijd mijn belangen op de eerste plaats hebt gezet. En verder vond ik ons contact gewoonweg prettig.”

Remco

“Het enthousiasme van Sandra, ze houdt overzicht ook als mijn gedachten (en emoties) alle kanten opvlogen a.g.v. de vele vragen die zij stelde. Ze stelde goeie vragen! De meesten hebben we “samen”  kunnen beantwoorden, waar ik heel blij mee ben.”

Leonie

“Je straalt rust uit en brengt dat over, wat de basis is voor een vruchtbare gesprekken. Ik voelde me echt gehoord en onbevooroordeeld benaderd. Gesprekken met jou lopen op hele natuurlijke en rustige manier.”

Chantal

Mijn belangrijkste morele competenties

Nuchter, eerlijk en met beide benen op de grond. ‘What you see is what you get’ is wel op mij van toepassing. Ik ben eerlijk in mijn manier van werken wat ook betekent dat ik ga voor een wetenschappelijke onderbouwing met de meeste waarschijnlijkheid. Ik heb respect voor onze beider rollen, jij als expert over jouzelf , ik over vitaal leiderschap. Ik verwacht van jou dat je eerlijk tegen mij bent in een traject zoals ik ook eerlijk zal zijn naar jou.

Ik sta voor commitment, duurzame samenwerking en ga echt de verbinding aan. Die echte oprechte connectie is de basis voor een samenwerking en mijn luisterend oor staat altijd aan. Ik ben zeer empatisch, en bied een warme en veilige omgeving om in gesprek te gaan.

Ik ben optimistisch (en realistisch) en zie altijd perspectief, ook bij anderen. Ik heb vertrouwen in mezelf en in de toekomst, maar laat anderen dit ook ervaren. Deze positieve insteek in het leven zorgt ervoor dat ik een visie heb op mijn toekomst en helpt mij de stappen (al hoe klein ook) te nemen om mijn doelen te halen.

Vriendelijk en altijd bereid te helpen, ik sta voor je klaar. Als ik zeg dat ik iets voor je doe, dan doe ik dat. Daar kun je op vertrouwen. Ik laat je ook zien dat je met compassie naar jezelf mag kijken, we zijn vaak zo hard voor onszelf. Ik help je zien wat ik zie in jou en support je waar ik kan.

Met een nieuwsgierige en open blik kijk ik de wereld in en onderzoek. Er is zoveel moois te ontdekken. Het maakt me leergierig en ik heb brede interesses. Ik vraag door, ben geïnteresseerd en neem geen genoegen met het eerste antwoord. Het maakt me creatief en ik voel me nooit uitgeleerd. Ik hoop je door je mee te nemen in mijn nieuwsgierige en op blik, een andere kijk op zaken te geven en je interesse te prikkelen. Dat draagt ook bij aan jouw perspectief.

Wat er het meest toe doet, mag nooit ten koste gaan van wat er het minst toe doet – Goethe