Weet waar je voor staat en hoe je dat uitdraagt!

Be Bold

Yes! 25 november is er weer een livedag!

En met dit keer als thema: Waarden Gedreven Leiderschap. Creëer een stevig fundament onder je persoonlijk en professioneel leiderschap om zo op een mensgerichte manier je team te leiden.

Als jij namelijk je eigen waardenset niet op orde hebt en je eigen verhaal niet kent over wie je bent, wat je wilt en waar je voor staat, dan ga je vanzelf het verhaal van een ander overnemen. En het verhaal van een ander heeft niks te maken met authentiek leiderschap!

Helaas zie ik veel ondernemers, managers, teamleiders worstelen met wat ik noem Het Moreel Fundament. Ze worstelen met wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze goed in zijn. Dit zie je terug in moeite hebben met beslissingen nemen, twijfelen of ze wel het juiste doen, ongelukkig zijn met de keuze die ze uiteindelijk gemaakt hebben en daarover ook nog eens een schuldgevoel krijgen. Of schaamtegevoel.

Er ontstaat een soort innerlijke struggle en uiteindelijk omschrijven ze het zelf als “ik ben mezelf een beetje kwijtgeraakt”, “ik doe maar wat maar heb geen idee waarom en eigenlijk voelt het ook niet goed”, of “ik zie anderen het ook zo doen maar voor mij schuurt het”.

Tegelijkertijd komen ze er ook niet helemaal achter waar het hem nou in zit. En weet je wat er vaak gebeurt? Of ze gaan gewoon door zoals ze al deden. Of ze gaan tools leren, workarounds leren, of leren gewoon een truckje. Terwijl het in de basis nog steeds niet goed zit.

Geen zorgen als jij jezelf hierin herkent! Geloof me, je bent zo niet de enige! Ik ga je helpen om dat waardenfundament op orde te krijgen. We gaan samen aan de slag met jouw Moreel Kompas bestaande uit jouw persoonlijke basiswaarden, jouw morele competenties, en de morele code.

Het helder hebben van jouw eigen persoonlijke basiswaarden helpt je bij het stellen van je doelen en geeft je perspectief. Het geeft letterlijk richting aan je leven. Hoe wil jij door het leven gaan, wat vind je écht belangrijk?

Daarnaast ga je je morele competenties ontdekken. Het zijn eigenlijk je sterke eigenschappen, je talenten, afgeleid van verschillende waarden om er zo betekenis aan te geven. Dit zijn eigenschappen waar jij van nature goed in bent! Hoe tof is het om daar ook gebruik van te kunnen maken voor wat je dan ook maar wilt bereiken?

En de morele code helpt je bij morele dilemma’s. Keuzes maken en beslissingen nemen. Lang niet altijd makkelijk. ‘Zal ik het doen of zal ik het niet doen’…Flappie zei het tientallen jaren geleden al. Wat nu als er tegengestelde belangen zijn? Hoe weeg je af wat je moet doen? De morele code geeft je een structuur die keuzes maken makkelijker maakt. Niet elke keuze is leuk om te maken, maar je weet wel hoe je het moet verantwoorden. Naar anderen. En naar jezelf!

Wat levert deze dag jou op?

 • Inzicht in jouw eigen authentieke waarden die het dichts bij je echte ‘zelf’ komen
 • Je ontdekt jouw eigen sterke eigenschappen en leert hoe je die kunt gebruiken
 • Je leert hoe je met jouw leiderschap jouw teamleden kunt inspireren en motiveren
 • Je krijgt meer duidelijkheid in waarom je tegen sommige zaken aanloopt
 • Je leert hoe jij je visie op leiderschap helder formuleert en hoe je er uiting aan geeft.
 • Je leert hoe je jouw belangrijkste waarden als fundament laat terug komen in je leiderschap en hoe je daar uiting aan geeft.

Ja ik doe mee!

Hoe ziet de Livedag Moreel Kompas eruit?

De strategie sessie wordt gehouden op een mooie, inspirerende locatie namelijk Better Meetings in Austerlitz waar we alle rust en ruimte hebben om te werken. De groep blijft bewust klein met max 10 personen. Klein genoeg om allemaal de tijd en aandacht te krijgen, groot genoeg om elkaar te bevragen, te inspireren en van elkaar te leren.

Uiteraard is er koffie, thee en wat lekkers. Halverwege de dag lunchen we samen.

Start van de Livedag: 9:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur)

Eind van de Livedag: 16:30 uur (eventuele uitloop 17:00)

Locatie: Better Meetings, Woudenbergseweg 41 in Austerlitz

 

Als voorbereiding ontvang je van mij een link om de Persoonlijke analysetest van jouw morele competenties (talenten) te maken. Deze test maak je online en krijg je in een mooie rapportage mee. Bovendien krijg je een gepersonaliseerd werkboek voor je aantekeningen maar ook voor de opdrachten.

Tijdens deze sessie is er volop ruimte voor jouw eigen persoonlijke vragen, leer je hoe je op verschillende manieren met je talenten kunt omgaan om zo mét je leiderschap richting te geven.

Ja ik doe mee!

Samenvatting:

 • Compleet verzorgde dag waarbij je naar huis gaat met je moreel kompas

 • Inclusief goedverzorgde lunch

 • Hele dag koffie, thee, water, en wat lekkers

 • Persoonlijke competentie analyse

 • Werkboek voor aantekeningen en opdrachten

En dan nog dit…

 • Ik geef geen korting. Die dag is ook Black Friday en ik doe er niet aan mee. De prijs van deze dag is al belachelijk laag, ik ga er niet nog meer onder zitten. In plaats daarvan doe ik mee aan Green Friday. Dat is namelijk waar ik voor sta. Groen, natuur, het is zo belangrijk voor ons welbevinden. Daarom plant ik een boom voor elke stoel die bezet wordt die dag. Oke, laat een boom planten ;-)

 • En Better Meetings is met een reden gekozen. De locatie is fantastisch maar waar zij voor staan ook. In het restaurant leren en werken leerlingen uit het speciaal onderwijs. Zij krijgen de juiste zorg en begeleiding om zich te ontwikkelen tot vakbekwame, waardevolle arbeidskrachten. Door deel te nemen aan deze livedag dragen wij allemaal een steentje bij aan een mooie toekomst voor deze jongeren.