Voor leiders van bedrijven en teams en coördinatoren

Reken af met:

 • de frustratie, de struggles en onzekerheid
 • uitdagingen die overgaan in problemen
 • teveel tijd en energie verliezen

Leer in plaats daarvan Vitaal Leiding geven en ervaar hoe het is om vanuit rust, vertrouwen en ontspanning het beste van jezelf te geven en uit je team te halen zodat je samen optimale resultaten haalt.

 • Jouw team inspireren en motiveren, de energie van de groep kunnen sturen en bijdragen aan plezier en werkgeluk zijn zaken die je belangrijk vindt.
 • Vitaal leidinggeven heeft je interesse en je wilt er meer over weten
 • Je houdt ervan om samen met je team doelen te halen die eerst nog onmogelijk leken.
 • Die flow die er kan ontstaan als iedereen weet wat ie moet doen en doet waar hij of zij goed in is. Er is vertrouwen in jou en jij hebt vertrouwen in je team! Dit is hoe jij je als leider had voorgesteld!

Je bent op zoek naar kennis over wat mensen nu echt beweegt en motiveert, en naar de praktische vertaling ervan. Het ‘hoe dan’.  Ja, je wilt de betrokkenheid van je team vergroten, maar hoe doe je dat dan? Ja je wilt dat je medewerkers meer initiatief tonen, maar hoe krijg jij ze zover?

Leer hoe je een flexibel, creatief en veerkrachtig team creëert die samen tegenslagen opvangen en samen gaan voor optimale resultaten!

Leer Vitaal leidinggeven en zorg voor energie, motivatie, blijvende verandering en betere resultaten met je team. Is dit jouw doel? Dan is dit je kans!

Belangrijke pijlers van dit programma zijn:

PSYCHOLOGISCHE BASISBEHOEFTEN

Elk mens heeft naast fysieke behoeften, ook psychologische basisbehoeften. Als mens willen we allemaal graag tot de groep behoren, iets betekenen voor die groep en we willen onszelf kunnen zijn binnen die groep met al onze nukken en grillen. Als een rode draad lopen de basisbehoeften Autonomie, Binding en Competentie door het programma heen, onopvallend en toch aanwezig. Elke module heeft namelijk effect op een van deze behoeften.

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Zonder dit krijgen de basisbehoeften geen ruimte om te ontwikkelen, zo simpel is het. Vanuit een veilige omgeving zie je mensen opbloeien en creëer je een basis van vertrouwen met heldere en open communicatie. Is die veiligheid er niet, dan zie je vaak risicomijdend gedrag en wordt het potentieel van je team niet volledig benut.

2 Live dagen

Tijdens de live dagen gaan we samen aan de slag met de praktijk. Er is ruimte om te oefenen met gesprekstechnieken en bepaalde interventies, want uiteindelijk gaat het natuurlijk om het DOEN. Theorie is leuk en je hebt door de opdrachten en oefeningen in de werkboeken al tijd besteed aan de praktijk. Maar nu maken we nog een verdiepingslag.

Daarnaast gaan we ook aandacht besteden aan het thema ‘Voluit en Krachtig Leven’. In jouw rol als leider neem je natuurlijk altijd jezelf mee. En tegenwoordig zijn we allemaal zo bezig met die ratrace dat we vaak de connectie met onszelf verliezen. Signalen van eventuele vermoeidheid of stress vallen ons te laat op met alle gevolgen van dien. Tijdens de live dagen gaan we ook aandacht besteden aan ons lichamelijk en cognitief bewustzijn. We slaan een brug tussen hoofd en hart en laten die twee met elkaar samenwerken door vooral te ervaren. Jouw identiteit wordt namelijk mede bepaald door jouw lichaam dus we moeten stoppen met het lichaam negeren.

27 september start de eerste ronde Leer Vitaal Leidinggeven! Ben jij erbij?

Wat is het resultaat na 6 maanden?

 • Jij weet helder waar jij voor staat als leider en wat jouw visie en missie is

 • Jij weet je teamleden op verschillende manieren te motiveren

 • Jij kunt teamleden optimaal op hun talenten inzetten en weet interactie met elkaar te stimuleren

 • Je leert een wetenschappelijk onderbouwd theoretisch kader te vertalen naar de praktijk

 • Authentiek leiderschap is voor jou geen mysterie meer maar iets waar jij je elke dag hard voor maakt

 • Met jouw leiderschap weet jij je teamleden te motiveren en te inspireren waardoor creativiteit en flexibiliteit hoogtij viert

 • Je hebt een sterk en veerkrachtig team ontwikkelt waardoor jij je echt bezig kunt houden met sturen en richting geven

 • Jij weet een veilige werkomgeving te creëren waar mensen zich prettig voelen en tot hun recht komen

 • Jij hebt grip op kpi’s als verzuim, verloop en productiviteit

 • Je komt terecht in een netwerk van peers waar je mee kunt overleggen en ervaringen mee kunt uitwisselen

 • Je hebt blijvend toegang tot de online academie dus je kunt altijd alles terug vinden

Exclusieve Bonus!

Half jaar membership op De Vitaliteit Academie! 

De Vitaliteit Academie is dé online plek om Voluit en Krachtig te leren leven. In dit membership krijg je toegang tot verschillende online cursussen, trainingen en masterclasses op gebied van persoonlijk vitaal leiderschap. Cursussen over stressmanagement, emotiemanagement, werken vanuit je sterke eigenschappen, ontwikkeling moreel kompas, energieker worden en presteren (om maar een aantal te noemen ;-) )

Dit is een compleet leerprogramma

en dit is wat je allemaal krijgt:

Leer Vitaal Leidinggeven
6 maanden intensief programma vitaal leiderschap max 10 deelnemers
6 individuele coachsessies voor exclusieve begeleiding
5 modules met meerdere lessen + 1 module reflecteren en evalueren
5 online Mastermind sessies
2 livedagen
24/7 toegang tot de online academie
Toegang tot de besloten LinkedIng groep
Lifelong toegang tot het programma inclusief alle updates
Alles digitaal beschikbaar

De Live dagen Leer Vitaal Leidinggeven vinden plaats op 24 en 25 maart 2022 en worden gehouden in nabijheid van Utrecht. Verdere informatie volgt t.z.t. Wil je blijven overnachten, laat me dat dan even weten!

Een exclusief programma met individuele begeleiding

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen onzekerheden, overtuigingen en obstakels te beslechten. Om ruimte te geven aan dat stuk persoonlijk leiderschap bied ik dit programma aan met individuele begeleiding. Ik ben ervan overtuigd dat het programma, jij maar ik ook beter tot ons recht komen wanneer er sprake is van oprechte 1 op 1 aandacht en tijd. Dat is de kracht van coaching en helpt jou verder om de stappen te maken. De coachsessies vinden online plaats via Zoom of Teams.

Er zijn 10 individuele plekken beschikbaar.

Betaal in 3 termijnen

€ 867,-ex btw

Betaal in 1 keer

€ 2497,-ex btw

Meest gestelde vragen:

Het fijne aan dit online programma is dat je het helemaal in je eigen tempo kunt volgen op de momenten dat het jou uitkomt, in je eigen vertrouwde omgeving. Dat maakt dat jij je eigen leeromstandigheden kunt creëren. Daarnaast zie ik veel leiderschapstrainingen van een paar dagen waar men live bij elkaar komt, je veel informatie krijgt en je naderhand met je mooie map buiten staat en zelf aan de slag moet. Dat wat je in twee dagen hebt geleerd zakt al snel naar de achtergrond en maakt dat de live leiderschapstraining een behoorlijke investering is waar je vervolgens weinig meer mee doet. Zonde!

Dit programma is zo opgezet dat je in videolessen de stof krijgt uitgelegd, je het in het werkboek nog eens allemaal na kunt lezen en de opdrachten en oefeningen kunt uitvoeren en noteren. In de groepscoachingscalls kun je vervolgens je ervaringen bespreken en je vragen stellen. Allemaal in hapklare brokken zodat je niet overweldigd wordt door de hoeveelheid.

Het is jouw leiderschapsprogramma, op jouw tempo, in jouw tijd!

Tijdens de Mastermind sessies is er ruimte om van elkaar en met elkaar te leren. Ook is het fijn om zaken die je tegenkomt in de praktijk bespreekbaar te maken. Het programma is individueel te volgen maar de ervaring leert ook dat contact met je peers ook heel waardevol is. De Mastermind sessies biedt hiervoor ruimte. Je kunt kiezen of je mee doet aan de sessies of het toch liever houdt bij alleen de individuele sessies. De Mastermind sessies worden gehouden via Zoom waarvoor je telkens een uitnodiging krijgt. Elke sessie wordt opgenomen en je krijgt naderhand de opname gemaild.

Elke module heeft meerdere lessen die variëren in tijdsduur. Daarnaast zitten er opdrachten en oefeningen in het werkboek welke je uitvoert tussen de modules. Ik verwacht dat je per module ongeveer 3 uur tijd kwijt bent. Verder ligt het eraan hoe intensief en ‘serieus’ jij zelf met de opdrachten en oefeningen aan de slag gaat in de tussenliggende tijd. Je haalt er het meest uit door ook goed met de opdrachten aan de slag te gaan. De opdrachten implementeer je in je dagelijkse werk en zal in het begin wat meer voorbereiding kosten. Ik schat dat het je ongeveer 1 à 2 uur kost. Wanneer je bij de groepscoachingscalls aanwezig bent vraagt dat ook ongeveer 1 à 1,5 uur per call. Bij elkaar denk ik dat je tussen de 3 en 7 uur per module kwijt bent. Elke maand ontvang je een module.

Als coach ben ik op mijn best. En ik wil jou helpen de beste vitale leider te worden die je kunt zijn om zo van betekenis te zijn in het (werk)leven van je teamleden. Jij maakt het verschil en hebt impact! Zo is het gewoon (ik spreek uit ervaring). Ik ben ervan overtuigd dat individuele coachsessies bijdragen aan jouw leiderschap. Iedereen heeft zo zijn of haar onzekerheden, belemmerende overtuigingen of obstakels die je moet zien te overwinnen. Een dergelijke stap maken in je persoonlijk leiderschap lukt beter met een persoonlijke coaching. Je moet je veilig en vrij genoeg voelen om thema’s bespreekbaar te maken en die veiligheid bied ik in de sessies.

Als je ondernemer bent kun je het opvoeren als kostenpost. Dat geldt dus ook voor jouw werkgever. Wanneer je dit zelf financiert, dan kun je deze investering bij je inkomstenbelasting opgeven als studiekosten. Voor meer informatie klik hier.

In de LinkedIn groep ontmoet je andere deelnemers zodat je ervaringen kunt uitwisselen en elkaar kunt bevragen of juist een hart onder de riem steken als je ergens tegenaan loopt. Het is mijn ervaring dat leiders wel eens denken dat ze de enige zijn die tegen problemen aan lopen of ergens last van hebben, maar dat is helemaal niet zo! Het is fijn om dat zelf te ervaren en elkaar hierin te vinden. Voel je overigens niet verplicht, het is puur extra.

Er is heel veel beschikbaar op gebied van leiderschapsprogramma’s en veel programma’s maken gebruik van theorieën en modellen die onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dat zie je terug in de praktijk omdat men vaak blijft zitten met de vraag ‘HOE DAN’. Wat mist is een toepasbare vertaling naar de praktijk met oefeningen en opdrachten. Ik maak in dit programma gebruik van de laatste wetenschappelijk inzichten met een heldere en duidelijke vertaling naar de praktijk. Daar waar grote instituten er vaak jaren over doen om hun leerstof aan te passen naar de laatste wetenschappelijk inzichten, heb ik die ruimte om dat direct door te voeren. Waarom? Omdat het op dat moment het ‘best evidence based’ is met de ‘best practice’. Tel daarbij mijn meer dan 15 jaar ervaring in verschillende functies en met verschillende mensen bij op en je hebt een goed in elkaar gezet programma.

Een ander belangrijk aspect van dit programma is dat er een combinatie is gemaakt van een deel persoonlijk leiderschap en een deel uitvoerend leiding geven. Je wordt uitgedaagd om echt na te denken en jezelf de vragen te stellen hoe je in het leven, werk en leiding geven staat. Waar sta jij voor. Dit programma is dus een mooie combinatie van persoonlijke groei en groeien in je leiderschap naar anderen.

Blijven leren en ontwikkelen vind ik erg belangrijk en essentieel voor mijn vak, juist ook omdat de ontwikkelingen in de markt zo snel gaan. Ik volg permanente educatie in de vorm van jaarlijkse na- en bijscholing op alle onderdelen van mijn vak Vitaliteitsmanagement. Dat betekent scholing op gebied van functioneel coachen, fysiek coachen, prestatiecoachen, strategisch vitaliteitsmanagement, toegepaste ethiek en integrale praktijkdagen. De beroepsorganisatie (de BOvV) waar ik bij ben aangesloten stelt dit ook elke 2 jaar verplicht om je accreditatie te behouden. Ik volg de na- en bijscholingen zelf elk jaar.

Verder werk ik ‘best evidence and best practice based’. Dat betekent dat ik me niet bezig houdt pseudowetenschappelijke modellen en theorieën.

Elke maand komt er een module vrij waarna je toegang hebt tot de lessen die bij de module horen, als ook de werkboeken. De start van module 1 is op 27 september. Daarnaast krijg je een uitnodiging per mail om deel te nemen aan de groepscoachingscalls per Zoom. Dit zal ongeveer halverwege elke maand zijn zodat je al even tijd hebt gehad om met de stof bezig te zijn en jij je vragen kunt stellen.

Ja zeker kan dat! Wil je liever een factuur ontvangen in plaats van direct te betalen, stuur dan even een mail naar info@sandradjukanovic.nl o.v.v. factuur en vraag naar de mogelijkheden.

Meer over mij

Sandra Djukanovic-Wolbers

Ik ben gefascineerd door Binden & Boeien. Wat beweegt mensen nou tot bepaald gedrag, wat hebben ze nodig om zich ‘lekker in hun vel’ te voelen en wat zorgt er nou voor dat iemand blijft of weg gaat.  Ik zag het gebeuren op verschillende HR afdelingen waar ik heb gewerkt. Men praatte over elkaar in plaats van met elkaar. In bijna alle exitgesprekken die ik deed als HR adviseur bleek dat de leidinggevende enorme invloed had. Ik heb er mijn missie van gemaakt die invloed ten positieve te laten gebruiken door leiders te leren hoe ze mensen kunnen inspireren en motiveren. Ze Binden & Boeien. Zij blij. Jij blij. Ik blij.

Naast verschillende opleidingen houd ik me de laatste jaren vooral bezig met Strategisch Vitaliteitsmanagement. Dit vertaalt zich naar groei in persoonlijk en functioneel leiderschap en naar dit online programma Leer Vitaal Leidinggeven. Heb je vragen voor me? Aarzel niet en neem vooral contact met me op via info@sandradjukanovic.nl

Voor wie is dit programma geschikt?

 • als jij meer grip wilt krijgen op de energie van de afdeling of in je team

 • als jij je team als een goed ‘geoliede machine’ beschouwt die sámen optimale resultaten wil behalen

 • als jij het belangrijk vindt om dicht bij je waarden te blijven en daar voor te staan en van daaruit leiding te geven

 • als jij het net zoals ik fantastisch vindt om meer uit je medewerkers te halen dan dat ze zelf voor mogelijk hielden

 • als jij bereid bent tijd en energie in dit programma te steken en er alles uit te halen wat er in zit

 • als je van goed wetenschappelijk onderbouwd materiaal houdt

 • als je bereid bent tijd vrij te maken om te oefenen, te leren, vragen te stellen, fouten te maken en weer door en verder te gaan

 • als je van mening bent dat goed leiderschap begint bij jou

Wanneer kun je beter niet mee doen…

…tja…als je niet bereid bent open te staan voor wat je kunt leren en er geen tijd en moeite in wilt steken, dan wordt het een beetje een ingewikkeld verhaal natuurlijk. Dan kun je er beter niet aan beginnen.

Ook als je in een ingewikkelde of heftige persoonlijke situatie zit wat er mogelijk voor zorgt dat je er niet helemaal bij bent met je hoofd (en dat snap ik helemaal!) is het misschien verstandig om nog even te wachten. Als je dit eerst met me wilt bespreken of het nu wel het juiste moment is, neem dan even contact met me op via info@sandradjukanovic.nl of bel me even op 06-44151582.

Schrijf je direct in en leer vitaal leidinggeven!

Betaal in 3 termijnen

€ 867,-ex btw

Betaal in 1 keer

€ 2497,-ex btw

Twijfel je of dit programma iets voor je is? Wil je liever eerst even met me in gesprek? Dat kan!

Dit is wat anderen over mij zeggen:

Je hebt me op meerdere manieren geholpen. Soms was het het voorhouden van een spiegel, zelfinzicht gegeven in de manier waarop ik mijn werk-privé balans inricht. Andere manieren waren praktische en simpele oefeningen om tot het zelfinzicht te komen, handvatten waarmee ik grip kon krijgen op mijn tijdsbesteding en het maken van bewuste keuzes. Als laatste en ik denk zowel voor het leidinggeven aan mezelf als aan anderen heb je me meegenomen in de ABC-methodiek. We hebben daar regelmatig over gesproken, casuïstiek erbij gehaald vanuit mijn praktijksituatie waardoor ik ook gelijk aan de slag kon gaan met deze ‘nieuwe bril’ van leidinggeven (zowel aan mezelf als aan anderen). Als ik nu terugkijk op wat ik momenteel anders doe in het leidinggeven dan ruim een jaar geleden dan ben ik trots op de stap die ik heb kunnen zetten!

Bart van Zaalen, hoofd Bedrijfsbureau

Je hebt gezorgd dat me duidelijkheid werd wat ik echt nodig had en wilde. Mijn wensen en behoeften werden op die manier veel concreter. Je hebt me gebracht tot een punt waarop ik zelf op eigen kracht en vol vertrouwen verder kon. Ons traject heeft geleid tot mijn besluit om een opleiding te volgen die past bij mijn toekomstige werkwens en waarmee ik verder aan de slag kan in dit nieuwe vakgebied.

Chantal, ondernemer

Wij zijn samen opzoek gegaan naar wie ik ben en wat ik belangrijk vind: wat zijn mijn drijfveren en hoe kan ik mijn leven (en keuzes) hierop aansluiten. Hierdoor ben ik bewuster keuzes gaan maken en met gevolg: mijn opleiding heb ik gehaald, per 1 maart ga ik naar een baan die mij vooral erg leuk lijkt en ben ik in mijn vrije tijd een ‘’maatje’. Door onze zoektocht heb ik bewust keuzes gemaakt en een goede balans gevonden!

Rene, business analist

Ik heb jou (Sandra) ervaren als begripvol, professioneel analytisch en sturend op het herkennen van mijn innerlijke menselijke waarden. Je komt over als een integere persoon, je houdt focus en je bent prettig en rustig in de omgang.

Het proces was voor mij vooral een bewustwordingsproces. Dat sloot perfect aan bij mijn doel om mijn rust weer terug te vinden door anders naar de wereld te gaan kijken.

Jack, Divisie leider

Sandra is een prettige Coach waar je jezelf snel op je gemak voelt, die je in je waarde laat en vertrouwen geeft. Zij is kundig in het stap voor stap uitzoeken waar de leerpunten liggen. Daarnaast, opdrachten geeft om zelf aan de werk te gaan. En hierdoor laat zien, dat jij ook veel kunt doen om jezelf te helpen. Ik heb deze werkwijze als prettig ervaren.

Rene van Dijk, leidinggevende

Leuk als je me volgt op social media!