Waarom de Magic juist happens ín de Comfortzone

comfortzone

Veilig en vertrouwd

Je zou toch echt buiten je comfortzone moeten treden wil je ontwikkelen en groeien. Daar gebeurt het. Toch? Het werkt toch net even wat anders. Je comfortzone is niet voor niets die vertrouwde, veilige plek. En juist op die plek heb jij je sterke eigenschappen ontwikkelt. Want wil je dat namelijk ontwikkelen, dan lukt dat het beste in een veilige en vertrouwde omgeving. Juist dan leren we.

Leer in de video hoe jij je medewerkers een plezier doet door ze in die comfortzone te laten, net zolang totdat ze expert zijn in hun sterke eigenschappen. En neem die sterke eigenschappen nou eens mee en rek je comfortzone verder op. Succes!

Veel mensen vinden het lastig om hun sterke eigenschappen te benoemen. Misschien herken je dat ook nog wel uit sollicitatiegesprekken die je zelf hebt gehouden of hebt ondergaan. Op een gegeven moment komt de vraagt ‘wat zijn je sterke eigenschappen’? Al een verbetering ten opzichte van ‘vroeger’ want toen werd eigenlijk alleen maar gevraagd wat je nog moest ontwikkelen.

Weten waar je goed in bent en van daaruit kunnen werken is ook één van de aspecten van je stress managen. Ga maar na: als jij iets doet waar je eigenlijk niet zo goed in bent, dan kost je dat veel energie en waarschijnlijk ben je de hele tijd bezig om het zo goed mogelijk te doen. Dit levert stress. Dit geldt voor je medewerkers net zo goed. Dus wil jij iets aan de stress doen bij je teamleden dan is het een goed idee ze te laten werken vanuit hun sterke eigenschappen. Vind jij het nu lastig om daar achter te komen wat ze nu eigenlijk zijn, bij je zelf of bij je medewerkers? Boek dan eens een gratis Discovery sessie. Ik help je graag verder.

Deel dit bericht