Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen

wat is jouw doel voor 2018?

Mag het nog?

Mag het nog? Gelukkig nieuwjaar wensen? Ik doe het, ik wens je een mooi 2018. Een jaar waarin je hoogtepunten kent en die kunt vieren met de mensen die er toe doen. En dat diezelfde mensen ervoor je zijn op je dieptepunten. Een jaar waarin je je successen deelt en dat je weet wat je waard bent. Wat voor jou van waarde is.

Een jaar met mooie lessen. Die je ook weer door geeft. Een jaar waarin je straks op terug kijkt met een gevoel van dankbaarheid en trots.

Dat zijn mijn wensen voor jou.

Misschien zijn dit ook wel jouw wensen voor jezelf. Of neem je het je voor om hieraan te werken. Zijn het je doelen. Maar hoe zorg je nu dat je wens ook daadwerkelijk een doel wordt?

Heb je een goed voornemen of een realistisch doel?

Doe jij aan goede voornemens? Ik wel. Werkt ook trouwens. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die goede voornemens hebben, meer kans hebben dat ze de voornemens ook waar maken dan mensen die het alleen houden bij een wens. Wanneer je het alleen houdt bij een wens, dan zie je vaak dat je uitstelt en uiteindelijk komt van dat uitstel dus afstel. Maar wanneer jij je wens omzet in een goed voornemen, dan vergroot je daarmee je kans dat je dat voornemen ook daadwerkelijk haalt!

Dus de kunst is om van je wens een goed voornemen te maken en dat ook om te zetten in een daadwerkelijke doelstelling.

En ja, natuurlijk zou je dat op elk moment van het jaar kunnen doen, maar er is iets wezenlijks anders met nieuwjaar. De jaarwisseling heeft als effect dat er ruimte en focus is. Vergelijk het maar met uren tegen een klusje aan zitten te hikken en je verzint elke keer wel een smoesje waardoor het niet gelukt is. Maar op het moment dat jij je bureau helemaal leegmaakt door alles wat er op staat in een doos gooien, dan zie je ineens dat er meer energie is. Dan ineens is er ruimte, letterlijk want er staat geen zooi meer op je bureau dat je kan afleiden, en is er focus. De jaarwisseling lijkt dit zelfde effect te hebben. Maak er gebruik van! Maak gebruik van de nieuwe energie die het nieuwe jaar geeft en zet je wens om in een realistische doelstelling.

Hoe zet je nu je wens om in een doelstelling?

Daar ga ik je mee helpen. Met de Masterclass Maak van je Wens je Doel op donderdag 25 januari om 11:00 uur. Gratis. Want er is niets zo leuk als je in staat bent om je doelen te halen. Dat motiveert. En zet aan tot andere briljante acties.

In de Masterclass ga ik je helpen met het volgende:

  • hoe je er achter komt wat je echte wens nu eigenlijk is
  • hoe je ontdekt welke valkuilen een belemmering vormen om je wens werkelijkheid te maken
  • waarom het handig is met een lange termijndoel en met subdoelen te werken
  • wat voor plan je moet maken om je doel succesvol te behalen
  • wat er nodig is om je doelstelling ook vol te houden

Zou super zijn als je erbij bent en ik hoor heel graag wat jouw plannen, doelen en wensen zijn voor 2018. Laat je het me weten in een reactie?

Deel dit bericht